Tätiratsastaja löysi tänään itsestään pienen Kyra Kyrklundin. Ihan ihmeellistä miten puskaratsastaja voi huumaantua kouluratsastuksen suloista. Niinpä tässä sitten ajattelin aloittaa tälläisen yleissivistävän sarjan blogissani. Säännöllisin väliajoin esittelen jonkun heporodun. Aloitan siis tänään:

Taalainmaanheponen

1220383.jpg1220383.jpg1220383.jpg

Nämä värikkäät taalainmaalaiset heposet ovat kotoisin Taalainmaalta, Ruotsista. Ne ovat värikkäitä ja iloisia heposia.Niitä on hyvin erikokoisia ja värisiä. Rotumääritelmään suvaitaan kaikki spectrin värit. Ruotsalaiset naapurimme ovat vuosisatojen ajan yrittäneet jalostaa rotua kouluratsuiksi, mutta rotu ei ole saanut sen ansaitsemaansa huomiota. Heposet ovat hyvin luotettavia, eivät pukittele tai nouse yläpystyyn, eivät pure eivätkä potki, eivät myöskään karkaile. Ne ovat myös helppoja kengittää, mutta ruotsalaisten tutkijoitten mukaan niitten kengitys on turhaa, sillä niiden kaviot eivät kulu. Taalainmaan heponen on erittäin hyvä ensihevonen. Sen selässä istuu turvallisin mielin perheen lapset, ukki, mummo, setä sekä täti ja perheen keski-ikäinen äiti, joka saa toteuttaa samalla lapsuutensa haaveen: " Voi, kun minulla olisi oma poni". Iso taalainmaan heponen jaksaa kantaa selässään kokonaisen perheen yhdellä kertaa.

Taalainmaanheposen ylläpito on todella edullista, riittää kun pyyhit pölyt heposestasi kuivalla microkuituliinalla joka toinen päivä. Heinää tai rehuja ei kulu yhtään. Jos haluat, voit kesällä viedä heposesi nurmikolle aurinkoisena päivänä, muta älä jätä sitä vesisateeseen, se voi turvota ja poksahtaa rikki. Jos kyllästyt heposesi väriin voit myös maalata sen uudelleen.

Kouluratsastuksessa on toistaiseksi jäänyt taalainmaanheposelta kirkkaimmat mitalit ja suurimmat pokaalit sekä rusetit saavuttamatta. Heponen jäykistyy ohjelman alussa niin, että se ei liiku askeltakaan, kun musiikki alkaa soida. Ruotsalaiset ovat omien sanojensa mukaan tekemässä läpimurtoa tässäkin ja keksimässä ongelmaan jättebra- ratkaisun, mutta luultavasti joudumme lähettämään heille avuksi kirkkaimman ratsastustähtemme Gyran tai Margon tai ehkä hevosviheltelijä Gary Pepsän, jos haluamme saada tuloksia tällä vuosituhannella.